Huurverhoging per 1 juli 2020

Voor de maximale huurverhoging wordt gekeken naar het huishoudinkomen van 2018. Als dat niet meer was dan € 43.574,–, dan mag de huurprijs per 1 juli 2020 met 5,1 % omhoog. Dat is het inflatiepercentage van 2,6 % + 2,5 % extra. Er bestaan speciale regelingen voor bepaalde situaties. U kunt op de website van de Rijksoverheid het één en ander vinden. Voor vragen over uw specifieke geval kunt u uiteraard met onze advocaat huurrecht bellen of mailen.

Er zijn een aantal gronden waarop bezwaar kan worden gemaakt tegen de huurprijs. Één van die gronden is, dat de woning boven de maximale huurprijs uitkomt door de huurverhoging. Wat de maximale huurprijs voor een woning is, kunt u hier terugvinden en berekenen voor de door u gehuurde of verhuurde woning. Uiteraard kunt u uw vraag ook stellen aan onze advocaat huurrecht.

Maakt een huurder tijdig (dat wil zeggen vóór de ingangsdatum van de hogere huur) bezwaar, dan zal de verhuurder binnen 6 weken na de ingangsdatum van de voorgestelde hogere huur, de Huurcommissie moeten inschakelen en verzoeken om een uitspraak te doen. Doe dat tijdig! Anders gaat de huurverhoging niet in. Hoe de Huurcommissie om een uitspraak kan worden gevraagd, vindt u hier.
Heeft u vragen over de huurverhoging? Onze advocaat huurrecht beantwoordt uw vragen graag